Şanlıurfa'nın Coğrafi İşaretli Culha Kumaşı Tanıtıldı

Şanlıurfa'nın Coğrafi İşaretli Culha Kumaşı Tanıtıldı
Şanlıurfa'da Haliliye Belediyesi tarafından tanıtılan culha kumaşı, uluslararası moda dünyasında yer bulma yolunda adım attı.

Şanlıurfa'da Culha Kumaşı Tanıtımı

Şanlıurfa'da, Haliliye Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalarla coğrafi işaret belgesi kazanan culha kumaşından üretilen elbiseler tanıtıldı. Bu kumaş, yüzyıllardır el dokuma tezgahlarında üretiliyor ve unutulmaya yüz tutmuş bir değer olarak yeniden hayata geçiriliyor.

Proje Hakkında Bilgiler

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın desteklediği "Dünden Bugüne Culha Dokumacılığı Projesi" kapsamında, 10 dokuma tezgahı bulunan bir culha atölyesi kuruldu. Bu atölye, kadınlara istihdam sağlarken, culha kumaşının uluslararası alandaki tanıtımına da katkıda bulunuyor.

Modacı Çiğdem Akın'ın Katkıları

Saf ipek, yün ve pamuktan üretilen ve tamamen el işçiliği ile şekillenen culha kumaşı, modacı Çiğdem Akın tarafından tasarlanan elbiselere dönüştürüldü. Haliliye Belediyesi Geleneksel El Sanatları Merkezinde düzenlenen lansmanda, toplam 18 farklı elbise tanıtıldı.

Etkinlikten Öne Çıkanlar

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın eşi Fethiye Canpolat, etkinlikte "Bu el emeğine hepimizin sahip çıkması gerekiyor" diyerek projenin önemine dikkat çekti. Modacı Çiğdem Akın ise culha kumaşının, nostaljik bir dokunuşla modern yaşamın bir parçası haline gelebileceğini ifade etti.

Sürdürülebilir Moda ve Culha Kumaşı

Akın, "Culha kumaşı, sürdürülebilirlik arayışı içinde olan markalara doğal bir alternatif sunuyor. Geleneksel üretim teknikleriyle elde edilen bu kumaş, geniş bir ürün yelpazesi için kullanılabilir" dedi.

Final

Etkinliğin sonunda, hazırlanan elbiseler mankenler tarafından tanıtılarak, culha kumaşının moda dünyasındaki potansiyeli gözler önüne serildi.

Şanlıurfa'da, yok olmaya yüz tutan ve Haliliye Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla...

Şanlıurfa'da, yok olmaya yüz tutan ve Haliliye Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla coğrafi işaret belgesi alınan culha kumaşından tasarlanan kıyafetler tanıtıldı. Saf ipek, yün ve pamuğun dokuma tezgahında buluştuğu, tamamen el işçiliği ile şekillenen culha kumaşı, modacı Çiğdem Akın'ın tasarımlarıyla elbiselere dönüştü.