Candan Kardeşlerin Davasında Yargılama Süreci Devam Ediyor

Candan Kardeşlerin Davasında Yargılama Süreci Devam Ediyor
Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu sanıkların duruşması bugün gerçekleşti.

Sosyal Medya Fenomenleri Hakkında Yargılama Süreci

Sosyal medya dünyasında tanınan Fenomen kardeşler, Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek'in de bulunduğu 21 sanığın yargılanmasına Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşma Detayları ve Savunma Açıklamaları

Duruşmada, Alisya Bahar Candan ve bazı tutuklu sanıklar hazır bulunurken, Gülnihal Çiçek de tutuksuz olarak duruşmaya katıldı. Çiçek, mahkemede yaptığı açıklamada, "Bu kadar zaman sonra masum olduğumuz anlaşılmıştır diye düşünüyorum. En gerçek bağımsız yapımım 'Pardon' filmidir. Ben beraatimi talep etmekle birlikte kardeşimin tahliyesini de istiyorum. Telefonumun da iadesini talep ediyorum," dedi.

Tahliye Kararı ve Gelişmeler

Sanıkların savunmalarının ardında, mahkeme heyeti yaklaşık bir saatlik aranın ardından, Alisya Bahar Candan ve diğer tutuklu sanıkların yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye edilmesine yönelik adli kontrol tedbirini uygulama kararı aldı. Karar sonrası Gülnihal Çiçek, mutluluğunu tükenmez bir heyecanla aile üyeleriyle paylaştı.

İddianame ve Suçlamalar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve 21 sanık yer almakta. İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun örgütün belirleyici liderleri olduğu ve şebekenin, dolandırıcılık suçlarıyla gelir sağlamak için kurulduğu ifade edilmektedir.

Alisya Bahar Candan’ın suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık gibi suçlamalarla karşı karşıya kalması, 14 ila 44 yıl arasında hapis cezası talebini gündeme getirmekte. Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Baba Hakan Candan, "Zor, acı bir süreçti. Böyle bir şey yaşansın istemezdik ama oldu. Bundan sonra doğru yolda ilerleyeceğiz. İnşallah adalet yerini bulacaktır," ifadelerini kullandı.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası...

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanmalarına devam edildi. Gülnihal Çiçek, duruşma sonrası adliye önünde açıklama yaptı.