Bursa'da Yabancı Uyruklu Kişilere Sahte Evrak Düzenleyen 3 Şahıs Tutuklandı

Bursa'da Yabancı Uyruklu Kişilere Sahte Evrak Düzenleyen 3 Şahıs Tutuklandı
Bursa'da sahte evrak düzenleyen 3 kişi, yapılan operasyonla tutuklandı. Polis, yabancı uyruklulara sahte belgeler gönderen çeteyi yakaladı.

Bursa'da Sahte Evrak Operasyonu

Bursa'da yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgah belgesi düzenleyen üç şüpheli, emniyet güçleri tarafından tutuklandı. Bu operasyonda, danıması turizm acentesi üzerinden gerçekleştirilen illegal faaliyetler gün yüzüne çıkarıldı.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Ekiplerinin Başarılı Çalışması

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığı suçlarına karşı sıkı bir çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda, danışmanlık ve turizm acentesi adı altında bir iş yerinin, yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara sahte belgeler gönderdiği tespit edildi.

Polis ekipleri, kargo şubesini izleyerek şüphelilerin kargoya verdiği 27 paketi incelemeye aldı. Bu süreçte, gizlenen 41 sahte belgeye el konuldu.

Şüphelilerin Yakalanması ve Ele Geçirilen Malzemeler

Yapılan operasyon sonucunda, A.K. ve A.K.E.A. adlı şüpheliler gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda, bilgisayarlar, cep telefonları, sahte belgeler ve nakit paralar ele geçirildi. Ayrıca şüpheliler, sosyal medya üzerinden tanıştıkları bir kişiyle irtibat halinde olduklarını ve sahte belgelerin başka kişiler tarafından hazırlanarak kargoya verildiğini belirttiler.

Son Gelişmeler ve Tutuklama Süreci

Polisin diğer bir şüpheliyi, S.J. olarak belirlemesi üzerine, S.J. de takip edildi. Şüphelinin, sahte belgeleri teslim almak için bir market önünde buluşacağı tespit edildi. Yapılan baskında S.J. gözaltına alınarak çeşitli sahte belgeler ele geçirildi. Adli sürecin tamamlanmasının ardından üç şüpheli de tutuklandı.

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere...

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgah belgesi düzenleyenlere yönelik operasyonda yakalanan 3 zanlı tutuklandı.