Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider Kayseri'de Üretim Planlaması Modelini Tanıttı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider Kayseri'de Üretim Planlaması Modelini Tanıttı
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Kayseri'de tarımsal üretim planlaması modelini açıkladı.

Üretim Planlamasıyla Tarımsal Sorunlara Çözüm

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Kayseri'de gerçekleştirdiği ziyarette, tarımsal üretim planlaması modeliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gizligider, son 20 yıldır tartışılan bu modelin uygulamaya konulmasının kendilerine nasip olduğunu, böylece tarımsal sorunların çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

Kronik Sorunların Üstesinden Gelmek

Gizligider, "Bundan sonra ürünün azlığı ve çokluğu, iç piyasadaki sorunlar, fiyat dalgalanmaları, ithalat ve ihracat dengesizlikleri gibi kronik meseleleri artık sona erdireceğiz. Hangi ilçede neye ne kadar ihtiyacımız varsa bunu planlayacağız." dedi.

Hayvancılık ve Bitkisel Üretimde Yenilikler

Bakan Yardımcısı, hayvan üretimi için 1 Ocak 2024, bitkisel üretim içinse 1 Eylül itibarıyla yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti. Her ilin kendine özgü özelliklerinin dikkate alınacağını vurguladı.

Çiftçilerle Buluşma

Gizligider, öğleden sonra Kayseri'de düzenleyecekleri toplantıda tarımsal üretim planlaması konusunu ele alacaklarını ve çiftçilerle bir araya geleceklerini kaydetti.

Büyükkılıç’ın Ziyareti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gizligider'i ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Ayrıca Gizligider, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'i de makamında ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider (sağda), Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider (sağda), Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı (solda) ziyaret etti.