Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nde Yeni Yatırımlar

Bakan Yumaklı, Diyadin'deki tarıma dayalı organize sanayi bölgesinin 1500 kişiye istihdam sağlayacağını açıkladı.

Bakan Yumaklı, Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’nde Önemli Açıklamalar Yaptı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ağrı’da bulunan Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptığı konuşmada, projenin bölge için taşıdığı önemi vurguladı.

İstihdam ve Proje Detayları

Bakan Yumaklı, “Yaklaşık 1300 dekarlık bu alanda tamamı faaliyete geçtiğinde, %75’i kadın olmak üzere yaklaşık 1500 kişilik bir istihdam olanağı sunulması bekleniyor.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, ziyaret sırasında jeotermal kaynaklarla beslenen seraların üretim sürecini inceledi.

Organize Tarım Bölgeleri ve Yatırımlar

Yumaklı, Türkiye genelinde 42 ilde 61 organize tarım bölgesi belirlendiğini belirtti ve bu bölgelerin 21’inin bitkisel, 20’sinin hayvansal üretime yönelik projeler olduğunu ifade etti. Özellikle temiz enerjinin kullanımı ile tarımsal üretimde sağlanan artışın önemini vurgulayan Yumaklı, “61 organize tarım bölgesinden 14’ü altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere.” dedi.

Hayvansal Üretim Kapasitesi

Hayvansal üretim ile ilgili organize tarım bölgelerinde, yaklaşık 800 besi işletmesinde 110 bin baş hayvan mevcut olduğunu aktaran Yumaklı, bitkisel üretim yapılan alanların yıllık 11 bin ton domates ve çilek üretimi gerçekleştirdiğini söyledi. Türkiye’nin en büyük organize tarım bölgelerinin inşasında, Balıkesir Gönen örneğine de dikkat çekti.

Yatırım Süreci ve Gelecek Vizyonu

Bakan Yumaklı, Diyadin’deki projenin maliyetinin yaklaşık 475 milyon TL olduğunu ve ilk iki aşamanın 2025 yılı sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. “Organize tarım bölgeleri, ülkemizin üretim kabiliyeti ve pazar yakınlığı açısından son derece önem taşıyor.” dedi.

Yumaklı, bu yatırımların hem bölgesel kalkınma hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak için büyük bir fırsat sunduğunu vurgulayarak, tarıma yönelik projelerin gelişimini takip etmekte kararlı olduklarını belirtti.

Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nin, ülke için hayırlı olmasını dileyen Yumaklı, yatırımcıları da projeye davet etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (sağ 2), Ağrı'da Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (sağ 2), Ağrı'da Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

YAŞAM Haberleri