Trabzon'da Yağış Sonrası Taşkın ve Heyelan Açıklamaları

Trabzon Valisi, sağanak sonrası yaşanan taşkın ve kaybolan vatandaş hakkında bilgi verdi.

Trabzon'da Taşkın ve Heyelan Sonrası Son Durum

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Sürmene ilçesinde yaşanan taşkınlar hakkında açıklama yaptı. Yıldırım, "Sürmene'de hala bir vatandaşımızdan haber alamıyoruz. Bu kişi işitme engelli olduğu için cep telefonu taşımıyor, kendisine ulaşmak için çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Sürmene ve Araklı İllçelerindeki Durum

Sağanak yağışın ardından Sürmene'de su birikintilerinin oluştuğunu belirten Yıldırım, "Çavuşlu Mahallesi’nde 4 araç su altında kaldı, ancak can kaybı yaşanmadı." ifadelerini kullandı. Ayrıca, 10 iş yerinin zemin katına su girdiğini ve bunların boşaltıldığını duyurdu.

İlgili Kurumların Çalışmaları

Yıldırım, AFAD, jandarma ve emniyet ekiplerinin kaybolan vatandaşı bulma çabalarının sürdüğünü de vurguladı. 60-65 yaşındaki vatandaşın yatsı namazını kıldığı camiden sonra kendisinden haber alınamadığını belirten Yıldırım, umutlu olduklarını dile getirdi.

Yol Çalışmaları ve Tedbirler

Yanbolu Vadisi'ndeki yol açma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yıldırım, "Araçlar yerine yakın evlere sığınmış durumda, buraya ulaşma gayretindeyiz. Ekiplerimiz teyakkuz halinde." şeklinde konuştu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün güncel raporuna göre yağışların azalacak olması sevindirici bir gelişme olarak belirtildi.

Gelecek Çalışmalar

Yıldırım, Araklı'daki su sorununa yönelik çalışmaların şehir planlaması ile ilgili olduğunu ifade ederek, önceliklerinin vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu kaydetti. Bu kapsamda, tüm ekiplerin sahada çalıştığını vurguladı.

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve Çardaklı mahallelerine ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı da çöktü.

GÜNDEM Haberleri