Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu'nda Medyanın Geleceği Tartışılıyor

TRT ev sahipliğinde gerçekleşen 61. ABU Genel Kurulu'nda medya sektöründeki engeller ve işbirlikleri ele alınıyor.

Asya-Pasifik Yayın Birliği Genel Kurulu Başladı

Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU), Türksat tarafından düzenlenen ve "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" ana temasıyla gerçekleştirilen 61. Genel Kurulu ile bağlantılı toplantılar devam ediyor. Medya sektörünün geleceğine dair kritik tartışmaların yapıldığı etkinlikte, önemli kararların alınması bekleniyor.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın Açıklamaları

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada, medya sektöründeki engellerin tartışılacağını ve geleceğe yönelik stratejilerin belirlenmesi için fikir alışverişi yapacaklarını belirtti. Sobacı, ABU'nun geleceğini etkileyen kararlara odaklanacaklarını ifade etti.

Toplantıların İçeriği

Dünyanın en büyük yayıncılık birliği olan ABU, 65 ülkeden 230 üyesi ile yaklaşık 3,5 milyar izleyiciye hitap ediyor. Genel Kurulun 3. gününde yapılan toplantılarda ABU'nun stratejileri ve 3 yıllık eylem planları masaya yatırıldı. Ayrıca Teknik Komite Toplantısı, Spor Grubu Toplantısı ve Herkes için Yayıncılık Forumu gerçekleştirildi.

İkili Görüşmeler ve İşbirlikleri

Toplantılar sırasında Endonezya ve Moğolistan ile yapılan ikili toplantılarda Türkiye'nin bu ülkelerle işbirliği olanakları değerlendirildi. ABU Genel Sekreteri Ahmed Nadeem ve Başkan Yardımcısı Inoue Tatsuhiko, TRT'nin ev sahipliğine teşekkürler sundu.

ABU TV Şarkı Festivali ve Önemli Etkinlikler

61. ABU Genel Kurulu kapsamında düzenlenecek ABU TV Şarkı Festivali, 11 farklı ülkeden sanatçının katılımıyla saat 20.00'de İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Festival, TRT Müzik ekranlarından canlı olarak yayımlanacak.

22 Ekim Salı günü düzenlenecek resmi açılış töreninde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı ve ABU Genel Sekreteri Ahmed Nadeem konuşmalar yapacak. Törende yapay zeka ve dijital teknolojilerin yayıncılık üzerindeki etkileri tartışılacak. Akşam saatlerinde ise, ABU Ödülleri Dağıtım Töreni ile 15 farklı alanda ödüller sahiplerini bulacak.

Dünyanın en büyük yayıncılık birliği olan Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin, TRT'nin ev sahipliğinde "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" temasıyla düzenlenen 61. ABU Genel Kurulu ve Bağlantılı Toplantıları devam ediyor. Toplantı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı (ortada) başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜNDEM Haberleri