ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Açıldı

ZÜCHEX Fuarı, 1500 markanın katılımıyla İstanbul'da başladı. Türk züccaciye sektörünün büyümesi hedefleniyor.

ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Başladı

34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, İstanbul TÜYAP'ta kapılarını açtı. Bu yılki etkinlik, Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) destekleriyle gerçekleştiriliyor ve 22 Eylül Pazar'a kadar devam edecek.

Açılış Töreni

Fuarın açılışı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Meclis Başkanı Murat Kolbaşı, İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) Yönetim Kurulu Başkanı Öner Yüksel ve ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz katılımlarıyla gerçekleşti.

Fuar Hedefleri ve Katılımcılar

ZÜCHEX 2023, 1500 markanın 150 ülkeden yaklaşık 40 bin satın almacıyla buluşmayı hedefliyor ve minimum 1 milyar dolar iş hacmi bekleniyor. 300 VİP satın almacının da yer aldığı fuarda, yabancı katılımcı sayısında yüzde 10'luk, yerli katılımcı sayısında ise yüzde 50'lik artış kaydedildi. Yeni katılımcılar arasında Almanya, Portekiz, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Suudi Arabistan yer alıyor.

Türk Üreticisinin Gücü

Fuarın açılış konuşmasında Mesut Öksüz, Türk züccaciye sektörünün ürün kalitesi ve hizmet anlamında önemli bir gelişim gösterdiğini vurguladı. Öksüz, "Bugün 'Made in Türkiye' birçok pazarda tercih edilen bir marka haline geldi" dedi. Türkiye, 300 milyar dolarlık dünya züccaciye pazarında yüzde 2 pay alarak en büyük 10. ihracatçı ülke konumunu sürdürmekte olup, züccaciye sektörü son 15 yılda her yıl yüzde 10 büyüme göstermiştir.

İhracat ve İç Pazarın Durumu

Öksüz, 7 milyar dolarlık ihracat hedefinin bulunduğunu belirterek, züccaciye sektörünün kilogram başına 4,1 dolar ihracatla Türkiye'nin en çok dış ticaret fazlası veren sektörlerinden biri olduğunu açıkladı. İç piyasada enflasyon kontrol altına alınmadan ticaretin iyi olmayacağına dikkat çekti ve ihracatın önemli bir çözüm yolu olduğunu ifade etti. "İç piyasamızda bir küçülme yaşanması kaçınılmaz görünüyor, ihracatımız elimizdeki en önemli reçete" dedi.

Züccaciyeciler Derneğinin (ZÜCDER) desteğiyle düzenlenen 34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, İstanbul TÜYAP'ta kapılarını açtı.

Züccaciyeciler Derneğinin (ZÜCDER) desteğiyle düzenlenen 34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, İstanbul TÜYAP'ta kapılarını açtı.

EKONOMİ Haberleri