ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'dan İhracat ve Kazanımlar Üzerine Konuşma

Orhan Aydın, Malatya'daki konuşmasında ihracatın önemi ve ekonomik büyüme hedeflerini vurguladı.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'dan Temel Mesajlar

Orhan Aydın, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı olarak Malatya'da düzenlenen 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomik Zorluklara Rağmen Başarılar

Aydın, "Ülkemizin kalkınması ve ihracatın büyümesi için elimize valizlerimizi, çantalarımızı alacağız, fuar fuar, dünyada şehir şehir gezmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı. Aydın, 2024 yılının küresel çağıldakiler ve gelişmiş ülkeler için zorlu geçeceğini belirtirken, Türkiye’nin ekonomik performansının büyük bir başarı gösterdiğini kaydetti.

İhracatta Rekorlar

2024 yılı ağustos ayında ihracatta %2,4'lük bir büyümeyle Cumhuriyet tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını belirten Aydın, toplam ihracatın son 12 ayda 262 milyar doları aştığını ifade etti. Yıl sonu için %4'lük bir büyüme hedefleniyor.

İstihdam Artışı ve Ekonomik Görünüm

Aydın, "Son 12 ayda 1 milyon 100 bin yeni istihdam sağlandı ve işsizlik %8,8'e düştü." diyerek, istihdam artışının önemine değindi. Enflasyonla mücadelede tüm iş dünyasının gayret göstermesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Hedefler ve Gayret

"Büyümeye devam ediyoruz. Ancak belirsizlik sürecinin getirdiği zorlukları aşmak için hep birlikte daha fazla çaba göstermeliyiz." şeklinde konuşan Aydın, iş dünyasının dayanışmasının önemine işaret etti.

Teşekkür ve Plaket Töreni

Konuşmanın ardından, Orhan Aydın, genel kurula katılan yerel yöneticilere, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e plaket takdim etti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.

EKONOMİ Haberleri