Meteoroloji'den 28 ile uyarı: Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji'den 28 ile uyarı: Sağanak yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'i iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli sağanak sağış bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN 28 İLE SARI KOD UYARISI… . KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ GELECEK…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından acil olarak 28 il için sarı kod uyarısı yapıldı. Bu sarı kodlu uyarı yapılan yerler Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'i iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu olarak göze çarpıyor.

yağmur

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya istinaden ülkenin çocunluğunun parçalı bulutlu , yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yerel yağışların olacağı bilgisi paylaşıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara ve Konya çevreleri ile Eskişehir'in doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü, aralıklı ve yerel kuvvetli olması muhtemel yağışların olacağını bildirdi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde bu gece saatlerinden, Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde özellikle yarından itibaren kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteroloji uzmanları bu tahminlere karşı vatandaşların dikkatli olması ve tedbirli olması gerektiğini hatrlattı.